Geschiedenis

De geschiedenis van onze club is een verhaal van een succesvolle fusie.

Eerst het verhaal van Dosko…

Dosko is ontstaan in 1965, wanneer Albert Claessens z’n zoon Francis de volleybalsport leert kennen op het internaat in St.Niklaas. Op de “Armen Akker”(waar nu het voetbalveld van FC Horendonk is) werd er in openlucht wekelijks gevolleybald. In onze eerste ploeg speelde niemand minder dan Willy Gommeren, die later in de nationale ploeg van België nog veel furore zou maken. Als snel organiseerde we voor de jeugd een eigen competitie. Een leuke anekdote is dat je pas na je plechtige communie als jeugdspeler kon meespelen. Na een aantal jaren gaf A.Claessens de fakkel door aan Raymond Maas die ook een damesploeg opstartte. Mon zag onder zijn hoede de buurtploeg groeien tot een echte Essense ploeg, ook omdat we ondertussen onze wedstrijden speelden in de voormalige cinema Angora (nu F.Noldusplein) in de Stationsstraat.
Later speelden we nog in de garage van Verpalen Autocars. Dit gebeurde allemaal voor dat we onze intrek namen in de huidige Heuvelhal.   Met het openen van de Heuvelhal werd onder impuls van Mon Maas een regionale competitie opgestart.

Na een tiental jaren en door het grote succes gaven we de fakkel door aan Domien Janssen en co, het huidige EVL. De Essense volleyballiga is nog steeds een heel groot succes.. .  

En dan het verhaal van eerst Trapke Op…

Een paar vaste toogklanten van café Trapke Op speelden mee in E.V.L. Met den ‘Herman’ als sponsor wonnen zij als snel prijzen.  De vrouwen van die toogklanten zagen het plezier van de bende en startte als  Prima Print ook in E.V.L. . Na verschillende titels van de heren in de A-reeks zochten zij een andere uitdaging.
Onder leiding van Geert Vandekeybus waren er gesprekken met zowel Fixit als met  Dosko. De flair van Guy Maas en de visie van Dosko trok hen over de streep en er werd besloten samen met Dosko te fusioneren.
Dosko kreeg een nieuwe naam en Dosko@Volkshuis was geboren. We schreven onmiddellijk 2 herenploegen in Sporcrea in. Zo hadden we na verschillende jaren terug herenploegen.    

En dan de fusieclub.

Al snel ontstond er een samenwerking tussen beide clubs die resulteerde in een zeer sterke jeugdwerking, een krachtig nieuw bestuur en een zeer verrijkende visie binnen het volleybalmilieu.

Als summum van deze visie richtte dosko@dekar (nieuwe sponsor!) als eerste in heel Vlaanderen een ploeg op voor kinderen/jongeren met een beperking. De goestingploeg is het vlaggenschip van de visie van Dosko@dekar.

50 jaar bestaan we als dosko@dekar.
De geschiedenis was mooi, maar de toekomst oogt nog veel mooier...